Twitter dengan Wajah Baru

Assalamualaikum.

Baru-baru ini Twitter ada buat announcement mengenai perubahan interface terbaru yang mereka bakal perkenalkan. Tapi, masa tu di Malaysia belum dapat lagi. Sekarang aku tak pasti la kalau ada lagi yang tak dapat wajah baru Twitter ni sebab aku dah dapat. Siap print screen lagi ni. hehe. Design Twitter yang baru ni memang agak mudah dan jauh lebih stylish kalau dibandingkan dengan design yang lama. Design baru ini juga diseragamkan untuk semua device. Say, kalau buka Twitter dari mana-mana jenis smartphone, Android atau Apple, design dia sama sahaja. Empat tab dan butang 'compose tweet' di bahagian atas, sama seperti buka Twitter melalui browser. Untuk maklumat lebih banyak, boleh tengok sini.



*Twitter memperkenalkan tab Home, @Connect dan #Discover di sebelah kiri.



*Profile Page. Selain itu, tab untuk access profile dan compose tweet di sebelah kanan.


VIDEO RASMI



p/s: Best! Sekarang testing Facebook Timeline lagi dan masih lagi dalam tempoh percubaan. hehe. 

Trivia: Tahukah anda, profil anda di blogger.com (default) untuk bahagian About Me boleh ditukar dengan profil Google+ anda?


19 comments:

  1. kmk jarang bukak website twiter.sebb kmk pakei tweetdeck jak :) tp.design tok kdk tweetdeck sikit..

    ReplyDelete
  2. nice share bro.. betul2 aku nda tau mcmana rupa bentuk dashboard tuiter.cuma tau logo dia burung biru n huruf T...hehe

    ReplyDelete
  3. btul2..aku lagi suka twitter yang baru ni..tapi bukan setakat twitter je dah berubah..blogger kite ni pun same..hehe..

    Visit my blog...

    http://celotehidupku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. dh wajah baru ke? .. dh lme x buke twitter..

    ReplyDelete
  5. Wah mantap gan tampilannya, baru tahu nih, ma kasih infonya
    women summer clothes casual

    ReplyDelete
  6. pun suka ngan interface yang baru ni. lebih mudah terutama kepada mereka yang baru nak m'twit'kn diri. :p

    ReplyDelete
  7. sy blom bukak lgi akun twitter...tgk cm complicated jer..

    http://bahteraemass.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Terimakasih di atas ke sudian anda berkunjung ke laman kami. Jika tidak keberatan. Sila berkunjung ke:

    1) http://www.mybrhom.com/

    Sebagai tanda sokongan anda. Sila like page kami:
    2) https://www.facebook.com/pages/BR-HOM-PLUS/227931176739

    Kerjasama anda. Amat kami hargai.

    ReplyDelete
  9. grr~ saya tak aktif dalam twitter.. haha

    ReplyDelete
  10. da lama tak bukak twitter =D
    ok, nk tgk sat

    ReplyDelete
  11. masih memahirkn diri dgn twitter...:)owh dah baru ye...nti nk login twitter tgk.:)

    ReplyDelete
  12. twitter saya tak dapat lagi. kenapa heh? -_-

    ReplyDelete
  13. sy bukan tahi twet...ngeeee....~~

    ReplyDelete
  14. oo, memang ade la yang tak dapat lagi interface baru ni..huhu..takpe,sabar menanti..skg tengah pening lagi edit2 facebook timeline ni..mengapakah serabut benar..cis

    ReplyDelete

Thanks bagi komen dan tinggalkan jejak anda =)

Floating Social Plugin

Share