BE ke 11 dari Nuffnang

Assalamualaikum.

Hari ini aku nak ucapkan berjuta-juta terima kasih buat Nuffnang sebab bagi aku BE yang ke 11 untuk blog Aku Anak Labuan. Nokia Gifting tu BE terbaru yang Nuffnang bagi kat blog aku ni. Dorang meraikan aku kot sebab update blog balik. haha. 

Untuk pengetahun, lepas dari bulan August aku dah tak aktif blogging. Baru start dalam minggu ni aku start balik update blog. Tapi dalam masa aku tak aktif tu, Nuffnang ada kasi aku BE jugak. Dah jadi ME dah pun. Dalam Amount kat gambar bawah ni, itu je la yang blog aku dapat dari BE yang tengah running masa tak aktif blogging. haha. Masa tak  update blog, UV ke blog ni dalam 10-30 orang je kot. *jujur* Dapat la singgit dari BE. Tapi kalau aku aktif pun, paling banyak dapat limabelashengget je, sebab UV blog aku ni dari dulu dalam 100-200 orang je. *jujur lagi*

So, kesimpulannya aku boleh cakap tips dapatkan BE yang korang kena kekalkan trafik dan 200 UV ke blog tu, tak berapa nak sahih. Sebabnya, masa aku tak aktif blogging dalam dua bulan, dalam UV pun kurang dari 50 orang, boleh dapat 2 BE. hahaha. Aku rasa kena update "Blogger Bio Survey" tu betul-betul baru dapat peluang merasa BE. Dapat BE terbaru ni pun lepas aku update survey tu dalam 2,3 hari lepas. Serius.




Apapun, terima kasih beribu-ribu lemon buat Nuffnang sebab bagi peluang untuk blog aku merasa BE. Serius terharu dan korang memang KACAK/CANTIK/CUTE/HENSEM kalau korang klik sekali iklan Nuffnang yang aku letak kat blog ni ngan iklan Churp2 yang aku letak bawah header. hehe.

Terima kasih.

Sekian.


16 comments:

  1. serius aku tak paham semua ni, haha

    ReplyDelete
  2. TAHNIAH...
    Saya menantikan utk dpt kempen CPM.. tak pernah kunjung tiba..
    tak per lah.. belum rezeki rasanya...
    singgah sini.. sama2 tingkat dana...

    ReplyDelete
  3. thx sbb follow saya...
    tahniah sbb dpt BE... best kan... hihi...

    ReplyDelete
  4. macaman org leh dpt smpai puluh2 ringgit ea?musykil aku.isk3

    ReplyDelete
  5. Dalam diam, Nuffnang mencintaimu... (menyanyi) ;D


    Syukur Pamie.. Blogger Bio Survey tu yang kita kena pilih kategori² tu ke?



    *Dah boleh komen, aku terlupa la semalam Pamie hehe.

    ReplyDelete
  6. @peah glemer: haha,sabo2..

    @alieza dayasari: ce try usha2 nuffnang..kipas2 nuffnang sket..hehe

    @encik cool: boleh la,alhamdulillah

    @cik azizah: thanks jijah :)

    @afzalsukasuki: tu la..ak 1 BE tak penah dapat puluh2..

    @yousof: ha ah, ngan kotak kosong yang kene taip blog description tu..kena taip ayat kencang2..haha..

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah...rezeki rezeki... :)

    ReplyDelete
  8. wahhh pamie bestnye BE byk ^_^
    tahniah :)

    ReplyDelete
  9. Eh2... Samala BE ke-11 kita... Hehehe

    ReplyDelete
  10. @anak wak mail: mintak kat nuffnang :P

    @alyza fisol: alhamdulillah :)

    @shida'R: cmpur dari bulan May punya BE sampai skg,ngan yang dah jadi ME, ada 11 semuanya..rezeki..alhamdulillah :)

    @dalila hamid: thanks :)

    @sayanakhiburan: tu la,same..huhu

    ReplyDelete
  11. ME ? BE ? kurang arif nih.... hmmm folo u sajalah... from: blog2shout.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. @blogtilldrop:

    BE tu Buffered Earning..earning dari mCPM (metered cost per impression)..kalau dapat BE ni..setiap hari earning tu bertambah sampai la kempen untuk satu BE tu tamat,tapi jumlah earning(s) tak masuk lagi dalam total earnings..

    bila dah tamat kempen tu, dia akan jadi ME (Metered Earning) pula..bila dah jadi ME, baru la earning untuk kempen tu akan masuk dalam total earnings..

    ReplyDelete

Thanks bagi komen dan tinggalkan jejak anda =)

Floating Social Plugin

Share