True Story : A Very Romantic Proposal

Assalamualaikum.

Last night, someone 'special' sent me a message saying that I should watch the video shared by The Other Khairul on his Facebook Fan Page. So, I did. It was wickedly awesome and sweetttttt.

The video was made by a 19th year old girl, Dena Bahrin as to 'story-telling' how she was proposed by some guy she never knew before, in a special kind of way of proposal. The two never met in life and the girl refused several times before since it was her parent's choice until they eventually engaged. Her line, "Bercinta lepas kahwin must be much more awesome and full with barakah" really inspiring, especially for the younger ones. No need to bercinta macam nak mati, but in the end, maruah tergadai and so on. Then masuk berita, mayat bayi kena buang dalam tong sampah. Jadi lah mereka-mereka ni sampah masyarakat.

This is how it should go. Percaya pada jodoh yang telah ditentukan oleh Allah, bukan pada pujuk rela, rayu damba seorang penipu besar yang nak ambik kesempatan.




"One Step Closer.."

10 comments:

  1. but the nowadays ppl more to like "kuberikan segalanya kepadamu" see what happen.. baby kena buang daripada bangunan..

    ReplyDelete
  2. byk nye org post pasal ni.. memang sweet lah mereka kan? harap mereka bahagia hinggah akhir hayat! ^^

    ReplyDelete
  3. bercinta selepas kahwin lebih nikmat dari bercinta monyet yang lebih kurang sama je bercinta serius sebelum kahwin..

    ReplyDelete
  4. pelangi dah tgk video ni:) sweet sangat.macam ni kan bagus. tak yah nak bercinta sangat.last2 tak kawen jugak. zaman sekarang ni, remaja sekarang terlebih sosial..susah betol nak kawan..kalau kawenkan jer muda muda oke la daripada terbiar dengan hidup sosial..=)

    ReplyDelete

Thanks bagi komen dan tinggalkan jejak anda =)

Floating Social Plugin

Share