Interview BBC Susulan Pelajar Malaysia yang diserang di Britain

Assalamualaikum.


*Asyraf Haziq


Sekarang ni tengah kecoh pasal video pelajar Malaysia yang kena serang di UK tu. Gambar atas ni gambar terkini pelajar tu lepas kena bedah. Beberapa batang gigi dan rahang dia patah dalam serangan tu. Gambar ni masa dia kena interview oleh BBC. Boleh follow berita tu di sini atau tengok video dia kena interview di sini.

Kalau ikut interview dia tu, memang menyedihkan la sebab yang serang dia golongan budak-budak remaja, lepas tu yang curi handphone dan dompet dia tu, memang bangang nak mampus la. Ambik kesempatan kat si Asyraf ni masa dia tahan sakit, mulut pulak berdarah-darah. Tengah puasa lagi. Kalau ikut cakap Asyraf, ada antara budak-budak yang serang dan curi basikal dia ni, budak-budak bawah umur. Serius bangang. Budak-budak kumpul ramai-ramai, lepas tu ugut orang. Difahamkan, Asyraf tak sedar serangan tu datang macam mana, alih-alih dah terduduk. Agaknya budak-budak tu serang si Asyraf ni macam mana la sampai boleh patah rahang? Memang jahanam la budak-budak tu. Kira level of attack tu macam niat dorang bukan setakat nak mencederakan, tapi lebih dari tu.

Now, UK memang tak boleh duduk diam la sebab insiden ni sedikit sebanyak menjatuhkan nama baik masyarakat mereka yang terkenal dengan sifat ramah berbanding US. In regards dengan kejadian ni, dorang create sebuah page untuk bantu si Asyraf ni dan mereka-mereka yang kerugian dalam riot ni sambil-sambil dorang nak jernihkan balik nama baik dorang. Tengok sini untuk tengok page LET'S DO SOMETHING NICE FOR ASHRAF HAZIQ (+OTHERS). *Asyraf ke Ashraf?

Even dapat kenangan pahit macam ni, si Asyraf ni masih nak teruskan pengajian di Britain. Memang hati kental la. Semoga dia dapat melalui hari-hari lepas ni tanpa trauma la. Satu yang aku tabik kat si Asyraf ni lagi, dia speaking guna accent British dowh! hehe. Serius Awesome! 



p/s: Suspek yang disyaki merompak dia tu dah kena tahan. Harap-harap la dia kena belasah oleh polis UK pulak. *Maaf banyak guna kata-kata kesat dalam entri ni. hehe.

14 comments:

  1. kalu aku kene macam nih kau buat entry khas utk aku ta doe?? haha :D

    ReplyDelete
  2. @syrupmasin: kalau ko kene buat macam nih kat shah alam tu..aku buat entri 3 hari berturut2 khas untuk ko..hahaha

    ReplyDelete
  3. wuahaha..sumpah terharu doe..haha..nk kene lanyak lah masuk shah alam nnt..baru bangge kau buat bnyak2 entry :D

    ReplyDelete
  4. nak je umie humban perompak tu dalam longkang Malaysia nih haaa. haha..

    ReplyDelete
  5. ada tengok video dia kat utube. kesian. dah la sakit2. pastu penyerang tolong dia then curik pulak barang die. hampeh. whiteman ygcurik tau. huh~

    ReplyDelete
  6. kesian jer pasal budak ni..ada gak tengok dalam berita pasal ni. hensem gak dia..hik3

    ReplyDelete
  7. huhu .. wa panas betoi ngn perompak tu ...
    memang harap die kene belasah ngn polis UK ..

    ReplyDelete
  8. hensem gak dia ni. hehe btw dia ni dak college i dlu, tp xkenal pun. hehe dak pandai ni. fuhhhh

    ReplyDelete
  9. dah pemes budak ni sekarang, siap dapat psp baru lagi... uhuhu tapi menakutkan kot...

    ReplyDelete
  10. Itulah dia seseuatu yang berlaku ada himah di sebaliknya. Tiba-tiba glamor dia satu dunia...!

    ReplyDelete
  11. muka dia jambu sangat kottt


    jom join ni:

    http://ping.busuk.org/view/16917

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum.

    kasihan ashraf tak pasal2 kena. memang ujian utk dia dibulan puasa ni.dan sungguh kagum dengan kekentalan dia nak teruskan pengajian kat sana. dia juga ckap di tak marah dengan diorang yang aniaya dia, just sedih.so nice^^semoga Allah merahmatinya.amin..

    ReplyDelete
  13. kalau aku x sanggup dah tinggal kat situ huhu..fobia dowh..remaja2 kat sana memang liar dan ganas..

    ReplyDelete

Thanks bagi komen dan tinggalkan jejak anda =)

Floating Social Plugin

Share