Alhamdulillah, pendaftaran di BEM sudah diluluskan!

Assalamualaikum.

Selamat pagi dan salam Ramadhan semua. Untuk pengetahun, tarikh tengok anak bulan Syawal dah ditetapkan hari Isnin depan ni. Tinggal beberapa hari je la lagi kita berpuasa. Sebelum aku proceed, hari ni hari Rabu kan, ada interview konon-konon hari ni, hehehe... aku tak jadi interview hari ni, company tu dah tukar tarikh interview lepas raya. Minggu ni aku dengar yang kena interview, staf-staf sokongan dulu. Jadi, ada masa lagi la aku nak practice speaking sebelum interview. hehehe..

Semalam, lepas balik dari kerja, ayah aku cakap aku dapat surat dari Key Ell. Ada dua macam. Surat pertama dari TM suruh bayar bil streamyx.. surat kedua tu cek dari nuffnang. Ehhhhhhhhhh???? hahahaha... Tipu je, aku tak cash out pun lagi, hehe... Surat kedua tu surat yang memang aku tunggu-tunggu dari awal tahun lagi. Surat dari dorang ni haaaa....




Alhamdulillah, sampai jugak surat dari BEM (Board of Engineers, Malaysia) ni. Berbulan-bulan kot dorang proses ni. Lambat tak hengat dunia. Tapi, syukur la dah sampai jugak. Fyi, surat dari BEM ni pasal pendaftaran aku sebagai Jurutera Siswazah dah diluluskan. Ehhhh, aku engineer? hahaha... masa zaman budak-budak hingusan dulu tak pernah terfikir cita-cita aku nak jadi engineer, hatta engineer pun aku tak tahu apa, hahaha... Anyways, syukur sebab dapat habiskan pengajian sampai ke degree, lepas tu dapat kerja elok.. Boleh la buat point dah pendaftaran ngan BEM ni time interview nanti.




Semoga aku dapat buat yang terbaik masa interview nanti dan dapat jawatan tu. Terima kasih banyak-banyak buat semua yang wish good luck kat aku, Korang semua, SERIOUS AWESOME!


*Lagu raya pilihan hari ni  :)





19 comments:

  1. wah,,makin nebes la pamie eks..

    papepon, enjoy le dulu, lepas raya kan.

    ReplyDelete
  2. DOa banyak-banyak. Bulan puasa ni berkat apa yang kita buat. Wish you luck! All the best :))

    ReplyDelete
  3. pergh .. aku pon tak pergi apply lagi .. trnaskrip sijil pon takde lagi ni .. huhuh

    lama tak proses dia .. ada share2 cara2 apply ke kat dalam blog ni .. ?

    ReplyDelete
  4. kiranya depan nama nanti kena taruk ir.pamie le?..

    ReplyDelete
  5. hebatlah kau pamie!engineer tu...!

    ReplyDelete
  6. tahniah bro....nak tanya apa kreteria2 untuk berdaftar dengan BEM ni? utk adik aku...dia sekarang eng di nissan...aku blm pasti dia dah cuba daftar ke belum...?, aku ingat nak bagi tau dia pasal ni..;)

    ReplyDelete
  7. cha doakan! amin hendaknye! :)

    ReplyDelete
  8. lepas ni jadi engineer yang berjaya la kan..
    good luck naa.. ;)


    MySuaraBlog: Awas Lelaki Berumur 15-25 Tahun

    ReplyDelete
  9. @fiq: tak de rase nak enjoy..kena practice speaking untuk interview dah ni..haha


    @aurafiza: thanks! :)


    @ipai: ak xde share kat blog bro..senang je..tapi kne tunggu transkrip ko la dulu..hehe..masuk homepage BEM, download borang application untuk graduate engineer..lepas tu, ko isi borang tu, hantar ke BEM sekali ngan transkrip, sijil degree ngan yuran pendaftaran rm50 ke bem..pastu tunggu la 3-5 bulan untuk dorang proses borang tu..


    @bro khairil: aha,belum lagi la bro..baru graduate engineer..baru step permulaan nak apply dapat title ir tu..hehe


    @anak wak mail: engineer cap ayam je..hehehe..

    ReplyDelete
  10. @bro harrazdani: BEM ni memang wajib kena daftar untuk graduate yang ambik engineer..requirement dia, course kat U yang dia amik tu mesti lulus akreditasi dari BEM..tu je..huhu..


    @kak niena: thanks :)


    @cha: thanks cha :)


    @zwan sabri: insyaAllah, huhu..

    ReplyDelete
  11. wiwiit..untunglah..kasi makan bnayk raye nih nnt kompem kau ta nebes nnt bile interview :D

    ReplyDelete
  12. Waah.. berbaloi la penantian kau tu Pamie kan.



    Syukur... Moga makin murah rezeki kau.. ;)

    ReplyDelete
  13. wah tunda pas raya..ha nt jgn syok sakan beraya lupa praktis plak kihkihkihkih...tahniah dah jadi Ir la ni ek Ir Pamie perghhh ada abang tak wakakakakakakakakaka

    ReplyDelete
  14. perghh Board of Engineer,Malaysia..nama nmpak mcm begitu gah ..
    dulu aku cita2 juga nk jadi engineer ..
    last2 skrg nth cmne boleg tercmpak bidang comp.. haha

    ReplyDelete
  15. oic.....nanti aku tanya dia..huhuh

    ReplyDelete
  16. wow! mst susah ni...hebatnya! engineer gaji besar n masyukkkk! tahniah pamie.

    ReplyDelete
  17. @bro alcatraz77: thanks bro


    @yousof: penantian lepas belajar..akhirnya dah diiktiraf sebagai engineer..huhu


    @kak jiejah: belum IR lagi la kak..ir tu professional engineer..sy baru graduate engineer lagi..tapi kalau nama tu ada title "Engr. Pamie" la gtu..hehehe


    @alif: haha..memang kami lepasan student ngan degree engineering kena berdaftar ngan Board of Engineers, Malaysia tu..huhu..xpe, rezeki ada di mana2..kena pandai cari peluang je..huhu


    @bro harrazdani: orite..hehe


    @cik azizah: takde susah..belajar je yang susah..lepas habis kena daftar ngan BEM tu..hehe..

    ReplyDelete

Thanks bagi komen dan tinggalkan jejak anda =)

Floating Social Plugin

Share