BE Pertama dari Nuffnang, Durian Runtuh dari Grapevine!

Assalamualaikum.

Akhirnyaaaaaa! Setelah hampir dua bulan menjana trafik ke blog picisan ni, berbalas-balas tiket ke nuffnang, blogwalking ke sana sini mencari tips mendapatkan BE. Akhirnya, dapat juga BE. First BE yawww! Yihaaa! 

Minta izin cerita pasal sejarah blog sikit sebelum tunjuk kejayaan bergambar di bawah. hehe. Kalau korang perasan kat header blog ni, saya highlight "Kesinambungan Aku Anak Labuan". Jangan fokus dengan 'Aku Anak Labuan' tu. Tapi fokus part "Kesinambungan". Kenapa Kesinambungan? Apa yang sambung? Sebab dulu saya blogging guna blog friendster, guna tajuk blog 'Aku Anak Labuan' jugak. Masa tu tak tau lagi pasal blogspot ni. Hatta, facebook pun tak popular lagi masa tu. Tahun 2007 masa tu. Kalau nak cari blog tu, google je 'Aku Anak Labuan'. Kalau rajin la. Ada satu blogspot yang dah tak ingat login pakai email apa, dan lagi satu blog friendster tu. So, bila dah bosan ngan blog friendster tu, May 2009 lahir la blog ini bagi menggantikan blog Aku Anak Labuan versi friendster....

"Ouh, jadi kenapa nak cerita semua ni?" Sebab nak highlight kat korang tujuan asal blogging bukan untuk dapatkan duit, tapi sebagai hobi. Dah mula menaip-naip semua ni dari 2007 lagi. Lagipun, nak mengelak sebelum ada orang cakap, "blogging baru setahun jagung, dah berlagak dapat BE.." Ada ke? hehe.

Ok. Berbalik kepada entri. Saya letak iklan nuffnang setelah umur blog ni hampir dua tahun. Dan setelah dua bulan bubuh iklan nuffnang, akhirnya dapat juga BE! Ada dua pulak tu! 7 sen cukup la tu untuk permulaan. Betul tak? Tapi pasal apa iklan lagi satu CTR Bonus kosong? Siapa boleh tolong jawab? Serius tak tahu dan apa LR ngan LB tu?


Klik untuk image lebih jelas

Ouh, ni paling happy sekali. Tak kurang dari seminggu, dah dapat RM9.20 dari Grapevine ni. Cepat gila naik. Nuffnang punya cpc pun tak naik cepat macam ni. Alhamdulillah. Nak tau macam mana nak dapat duit dari grapevine ni? Boleh tengok di sini. Minta jasa baik rakan-rakan, klik sekali kat sini dan sini. Tqqqqqq


Klik untuk image lebih jelas


Rakan-rakan, jom sign up iPanelonline sekali. Another alternative untuk jana duit online selain nuffnang. Jangan risau, ini tak ganggu status 'gelihati' nuffnang korang. Just jawab soalan survey, dapat point, then boleh tebus point untuk duit. Paling rendah RM5 dah boleh tebus. Klik kat sini ye.

Ok, done. Selamat berblogging.

Peace!

15 comments:

  1. CTR Bonus tu, maksudnya berlaku click pada iklan CPM (BE).

    ReplyDelete
  2. @nal: ooo,hehe..serius nda tau..thanks nal :)

    ReplyDelete
  3. kalo BE boleh cash out kan,,, bertanye...

    ReplyDelete
  4. waaaahh..bestnyeee tahniah3 pami dari kakNo...hurmmm kene blaja nih hehe

    ReplyDelete
  5. Salam. singgah sini ye~ Nice blog :)
    Sudi2 la visit me @ frommetoyou eh..arigatou..(^____^)

    btw, tahniah..

    ReplyDelete
  6. Tahniah, :)maybe selepas ini anda lbh semangat utk berbloging.:)
    Susu Ducth Lady pula naik harga...

    ReplyDelete
  7. @fiq: tak paham, soalan tak sampai, huhuhu..

    @kak no: time kasih kak no :)

    ReplyDelete
  8. @アヌム ちゃん: ok :)

    @feyus: semangat berblogging down gila sebelum bubuh iklan nuffnang ni..insyaAllah, lepas ni rajin lagi la blogging..

    @mizz shinchan: Thanks! :)

    ReplyDelete
  9. wahh! tahniah. saya masih belum berpeluang dapat BE. sabar je laa.

    ReplyDelete
  10. LB tu iklan kat leaderboar.. kat bhgian header tu.. LR tu iklan kat bawah entry post.. :)

    ReplyDelete
  11. CTR 0% tu maksudnya orang tak klik lagi iklan tu. CTR lebih dari 2.5% akan dapat CTR bonus.

    ReplyDelete
  12. @amirrah: thanks :)

    @sya isya: thanks jugak, dah nampak earning tu naik cmna tiap2 hari..huhu..tiap2 hari tengok hihihi

    ReplyDelete
  13. Menarik gak ngan info camni..

    ReplyDelete

Thanks bagi komen dan tinggalkan jejak anda =)

Floating Social Plugin

Share