Group KPop Malaysia pertama?

Assalamualaikum.

Anda penggemar KPop? Kalau bukan pun, cuba korang bayangkan kalau ada rakyat Malaysia atau lebih tepat lagi, orang Melayu kita yang nak buat fenomena Hallyu wave ni kat Malaysia. Sabar sabar, jangan scroll bawah dulu... Tengok dulu ni...






Versi KPop original

Yang ni, dah normal kita tengok. Dah cukup-cukup la dengan fenomena dan imej yang dorang bawak ni. Tak perlu la orang Melayu kita nak ikut tayang-tayang dada, tayang-tayang kaki macam dorang ni. Tak ke mana pun kalau orang kita nak ikut imej macam tu dalam Malaysia ni. Menambah kebencian ada la.

Tapi serius aku tak paham apa pasal group ala-ala KPop nak diwujudkan di Malaysia ni. Takde nye orang nak tengok. What? Hensem? Cantik? Seksi?? Cute??? macam artis-artis korea tu? No!! Jauh panggang dari api! Ugh, geli2...

Group yang menggelarkan band dorang ni KPop Malaysia ada dua versi. Versi lelaki nama dia 24:7. Versi perempuan, GulaGula aka sweet or candy dalam omputihnye. "Alo, sweetnye diorang ni.." Hell no! Dorang ni mesti nak letak nama Lollipop, tapi last2 tukar gula2. Lepas tu group lelaki tu kerja 24 jam setiap minggu ke? Kompom dah takde idea nak letak nama group apa. Nasib baik dorang tak letak 2.01PM, nak ikut sangat nama group KPop original. Pastu nak tayang-tayang badan macam gambar kat atas. Dorang tayang-tayang jadi huduh gila! Macam... haih, korang tengok dan nilaikan sendiri la.


AMARAN KERAS!!
Untuk mengelakkan muntah hijau korang jatuh ke keyboard laptop atau PC atau tablet korang tu, tolong sediakan plastik kat tepi sebelum anda scroll down mouse anda.




24:7

Hambik! Tayang pusat!

Tayang ketiak!

Tayang dada!



GULA-GULA

Hadoiiiiiii..



So, as I was saying. Perlu ke dorang-dorang ni nak copycat Korea2 ni. Tayang badan, tayang kaki, dem! Menjatuhkan maruah anak Malaysia. Nak tiru2 pun sedar la diri tu sikit, bajet korea sangat. Need to support local industries than the ori Kpop stars? This one is exception. NO!

p/s: Geli nengok gambar2 gedik nak meniru band2 kpop. Nak tengok gambar2 lain tengok kat sini dan sini. Lepas tu jangan lupa klik like.

14 comments:

  1. Ini namanya Melayu tak sedo diri :D Oh , yg 24:7 tu , sepatutnya kena tukar nama . BOG , stands for Bunch Of Gays . LOL :D

    ReplyDelete
  2. kpop versi malaysia----> muntah hijau

    ReplyDelete
  3. @Nurul Assyiqin: tu la pasal..huhu..geli tengok gamba2 dorang..siap ngaku kpop..haish..jauh beno..

    ReplyDelete
  4. takde masalah sebenarnya nak mencuba,, BUT THIS IS FCUKING retarde?? why we should be like them?? why dun try few new things diffrently???

    ReplyDelete
  5. that's why la..if they really want to support local industries, they should appear more to like feminin, elite, or kru for example, banyak lagi group2 hebat dalam Malaysia ni..need not to debut with image like that untuk ambil kesempatan populariti Koren wave..120% copycat!

    ReplyDelete
  6. hampehh gila...mmg dasar thick-skinned...perluke kte nk ikut budaya org..lg2 org melayu la tu..elok sgt la pakai skirt tu...puihhh!!!
    muntah kluar maggots dh kalau org len tgk..y dun they try on our tradisional music..isn't nice?? guna otak la sikit ke..sinuses cerebrum ko dh tersumbatt!!

    ReplyDelete
  7. haihh. serius 24:7 or wat so ever bla bla. gile geli. jijik gila. show guna lagu suju pulak tu? WTH? dah la gambar tanyang body karat. jambu? phuihhh ! jauh sekali. pegi cuci jamban aje lah.

    gulagula? gila demm tak sedar diri. paha besar gabak. kaki ketot. pakai skirt? bullshit gila. memalukan orang melayu.

    sudah sudah lah. bubar lagi bagus

    ReplyDelete
  8. @nursyahirah: dah terlampau thick-skinned masing2 nak populariti cepat..dorang tak tau definition 'kpop' tu kot..kluar2 ngaku kpop,skg dh tukar mpop pulak pasal dh kne kutuk gila2..

    @anonymous: haha,tu la..bubar lagi bagus..awal2 dh kena kutuk macam ni..bagus bubar je..

    ReplyDelete
  9. gile TAK SESUAI!!! wat malu jer la...asal nk tiru2 kpop. skrng ni sume nk tiru kpop. even mc2 kat tv pom tiru fesyen kpop.geli aku tngok..laki pakai seluar kecik dri bwh smpai ats plus ngan senteng nyer.dyeorg xper r betis ngan paha sama besar jer. org kite betis besar batang pinang peha besar kayu balak.mane msuk bai...xcaye ko tngk awal ashaari tuu..lucu2..

    ReplyDelete
  10. Tak perasan pun comparison yg awak buat tuh. Dari segi nama dan outfit. Bagus tul.

    ReplyDelete
  11. @gangstarosie: gmbar korea tu contoh je,tapi dorang ni konfirm cilok photoshot dari situ,lebih kurang je..pasal nama group tu,yg pompuan tu saya kira dorang google2 apa yang popular dari korea, one of it, lollipop..bigbang&2ne1, kara, snsd ada nyanyi lagu2 yang ade lollipop...kalau pakai nama lollipop nampak sangat tiru,so tukar gula2, suka gitu..yang lelaki tu pulak,kan ramai group idol korea yang guna nombor as such sbg nama group mcm 2pm, 2am..takank lari jauh, amik 24:7..masih tema masa juga lgi..copycat yang teramat ketara..kalau dorang debut normal kan bagus..sia2 je kumpul haters..

    ReplyDelete
  12. Hey nice post^^. Feel free to learn Korean at my blog. Check out my latest post : Situation Dialogue 1

    ReplyDelete
  13. Ish2 entah ape2 lah....
    Nak ikut2 K-pop...
    Saya lebih suka K-pop b'banding org MALAYSIA yg nak tiru2 K-POP...

    Bak org kata X SESUAI NYAH...!!!

    hehehehe ( Sorry law ade yg terasa ye...)

    ReplyDelete

Thanks bagi komen dan tinggalkan jejak anda =)

Floating Social Plugin

Share