Cuti Jenjalan

Assalamualaikum.

*Ini entri personal.*

Sehari tak update blog kemarin. Busy jenjalan. Hehe. So, apa yang korang buat time cuti dua hari ni? As for me, buang masa mencari panggung wayang. Disebabkan Labuan ni panggung dia tak best, terpaksa la pegi Kota Kinabalu mencari panggung. Sedikit info mengenai pengangkutan Labuan ke Sabah, ada dua option iaitu melalui air atau udara. Kalau air, kena merentasi Laut China Selatan menggunakan speed boat, feri ekspress atau feri muatan dan turun di Menumbok, Sabah. Saya pilih speed boat, 15 minit je masa perjalanan. Kalau udara, kena naik kapal terbang la. 



Naik speed boat.


Selain nak tengok wayang, ada barang lain lagi nak beli kat KK. Ada la dalam RM200 habis beli itu ini. Hahaha. Destinasi pertama di KK, 1Borneo. East’s Malaysia largest shopping, dining and lifestyle mall. Singgah2 la 1Borneo kalau pegi Sabah. Kat sini pusing2 turun naik la jugak cari barang yang nak beli. Lepas sudah, singgah tengok wayang. Pilih punya pilih wayang apa nak tengok, terpilih la wayang lanun.


Ada pertandingan UNDUK NGADAU aka Miss Earth kat sini.




Lepas dah siap shopping dan tengok wayang. Aktiviti di 1Borneo disudahi dengan aktiviti latihan memantapkan vokal. Karokkkkkkkkkkkkkkkk time. Lagu wajib lagu ‘Don’t want miss a thing – Aerosmith’. Kahkahkah. Gila kentang punya lagu. Sudah tu berangkut la saya pulang, sebelum tu singgah ke kampung di Kuala Penyu tidur satu malam. Pagi tadi baru balik Labuan. Terus bukak blog, tengok trafik maintain ke tak kalau tak buat blogwalking. Nasib baik maintain lagi. Tapi, kalau tak post entri fakta mengenai kopi tu memang susah kot nak maintain trafik. Time kasih kopi dan terima kasih yang sudi jenguk2 blog ni. hehe.


Proses memilih lagu.


Kesudahannya, sampai di Labuan dengan hati yang senang sebab dapat beli barang yang nak dibeli. Apa barangnya? Tengok kat bawah ni. Ce tengok ce tengok.



Hard case untuk iPod Touch. Jauh jalan semata2 nak beli benda ni. hehe.

Sekian.


*Gambar diambil menggunakan LG P500 Optimus (Froyo)

7 comments:

  1. yerdehhh..shoping nya lok.hehe.. :) klak kmk g labuan juak..

    ReplyDelete
  2. skang 1borneo dah best ke? tahun lepas saya pegi cam tak best je, lengang

    labuan apa yang best ye? teringin nak pi sana. ada pak cik kat sana

    ReplyDelete
  3. UI....ATU NGANYA KA LIAU.....

    ReplyDelete
  4. @solehah: mun g labuan, bawa skali kek lapis swak..ngidam..haha


    @slimdiet2: haha lengang lagi sampai skg..hujung minggu je kot ramai orang..labuan ape yang best? disebabkan labuan ni pulau yang kecik, takde kot, wakaka


    @LD 8084: awu, atu nganya..letak num plat kreta nganya ah

    ReplyDelete
  5. betul tu..klo barang2 sume nk p beli d KK termasuk kakNo hehe..labuan tempat je yg cantik2 dan yg pasti bawa keta 40-50kmj huhuhuhuhuhu...saboooonyeeeeeee

    ReplyDelete
  6. @kak no: boleh je bawak 100 kat jalan kina benua tu..hehehe..

    ReplyDelete
  7. Salam kunjungan, Blog menarik.. senang2 singgah la ke blog saya ;)

    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete

Thanks bagi komen dan tinggalkan jejak anda =)

Floating Social Plugin

Share