(Tutorial) Letak Iklan Nuffnang Skyscraper Statik

Assalamualaikum.

*Entri tutorial ringkas. Ada permintaan. hehe.


Iklan Nuffnang Skyscrapper ni posisi dia kat Sidebar. Tapi kalau nak letak statik macam kat tepi sebelah kanan ni pun boleh. huhu. Cara-cara dia ikut kat bawah ni...

1) Login ke akaun Nuffnang, pilih Add ads (Skyscrapper)

2) Masuk Design kat Dashboard Blogspot

3) Klik kat Add A Gadget

4) Pilih HTML/ JavaScript, copy code di bawah masukkan dalam tu..

<div style="display:scroll; position:fixed; bottom:5px; right:5px;">

5) Lepas tu, copy and paste kod iklan nuffnang (Skyscraper) korang di bawah code kat atas ni. Contoh macam di bawah..

<div style="display:scroll; position:fixed; bottom:5px; right:5px;">
<!-- nuffnang -->
<script type="text/javascript">
nuffnang_bid = "--------------------------------";
</script>
<script type="text/javascript" src="http://synad2.nuffnang.com.my/lmn.js"></script>
<!-- nuffnang-->

Sekiannnnnn.

Credit: Tutorial untuk blog

19 comments:

  1. @eyfalias: laju je komen..baru berapa saat je kot post entri ni huhuhu..

    ReplyDelete
  2. Thanks friend! Saye dah buat.hee :)

    ReplyDelete
  3. x marabahaya ke kita punye BE heheh..;p..takut terjejas plak..ke nuffnang bagi surat kebenaran wat camtuh..kalau ye aku nak wat terus heheh..

    ReplyDelete
  4. @syuxer:

    errr, tak kot..haha..cik epal selamba je letak ads macam tu..hehe..

    ReplyDelete
  5. i would not recommend..better ask nuffnang staff

    ReplyDelete
  6. owh..aku konfius pasal no nuffnang bid tuh heheh

    "488629a1ecc359f8f53486f65fe722fa"--mengikut tutorial dalam nuffnang kasi bagi posisi skyscraper..

    apapun tq pasal tutorial neh bro..:)

    ReplyDelete
  7. @andrik mcvean:

    I refer here..there's an answer from nuffnang themselves about the ads placement..

    credit to: tutorial untuk blog

    ReplyDelete
  8. @syuxer:

    omaigod!! haha..nasib baik ko highlight benda tu..ni iklan nuffnang untuk blog aku..blogger lain kena amik ads kat akaun nuffnang masing2..huhuhu..

    ReplyDelete
  9. ape tuh pamiee?? yg cam logo nufffnang kecik tuh ke??? huhu

    ReplyDelete
  10. @anis:

    bukan la..iklan nuffnang macam kat sebelah kanan ni cik adik oiii..huhuhu..

    ReplyDelete
  11. nuffnang slow sikit masok duit berbanding advertlet kan? x tau sangat ar tentang benda nih.. tq

    ReplyDelete
  12. tambah sikit .. yang perkataan right tuh, boleh tukar left .. so nanti boleh tukar letak kat kiri juga .. atau nak letak kiri benda lain plak

    ReplyDelete
  13. tengkiu2..leh wat nih nnt..hehe

    ReplyDelete

Thanks bagi komen dan tinggalkan jejak anda =)

Floating Social Plugin

Share