Kenapa banyak blogger famous hot pasal trafik blog hari ni?

Assalamualaikum.


*What??


Korang perasan tak, hari ni banyak blogger famous buat entri panas pasal trafik iframe? Tengok kat sini, sini dan yang paling panas, entri yang ini. Cikgu Wan pun ada buat entri berkaitan ini. Tengok sini. So, aku pun macam....

"What?? Ok, boleh jana trafik haram guna iframe macam ni rupanya..."

Patutlah, kalau tengok setiap jam visitors online sampai berpuluh-puluh. Kalau macam Cik Epal, atau bro Ben Ashaari, takpe la jugak. Entri banyak dorang yang taip sendiri dan yang penting hasil olahan idea dorang sendiri. Visitors online beratus-ratus setiap jam pun, orang tak kisah. Sebab tengok kat komen yang datang untuk satu entri pun dah beratus-ratus. Logik la jugak. *jeles ok. hehe*  Tapi, kalau entri pun banyak copy paste, visitors online berpuluh-puluh, tapi komen tak sampai 10 untuk satu entri tu nak jawab macam mana?

TAK LOGIK.

Ok, tak boleh la nak kondem banyak-banyak sebab aku pun kira hijau lagi dalam dunia blogging. Walaupun dah daftar blogger dari 2007 lagi, pengalaman dari blogging tak banyak. Sebab dulu blog totally personal, update sendiri, baca pun sendiri. hahaha. Banyak jadi silent reader je. So, kurang arif lagi pasal trafik-trafik ke blog ni. Lepas berdaftar ngan nuffnang hujung bulan Mac tahun ni, baru ambil tahu pasal trafik-trafik ni sebab nak dapatkan BE. hehe. Tapi, jana trafik ke blog guna kaedah tradisional lagi. Blogwalking.

So, kalau nak jana trafik pun, buat la dengan cara yang berhemah, baru orang lain tak hentam. Peace!


p/s: Ouh, tak buat review Samsung Galaxy S2 lagi ni. hahahaha.

14 comments:

  1. aku tau kat sapa bro tujukan "lagu" neh..hahaha..peace bro..:)..

    aku cikai2 je trafik tapi still bahagia ngan kehadiran korang termasuk bro..:)..

    ReplyDelete
  2. semua orang marah bila menipu..

    ReplyDelete
  3. well done..!! good entry.. sama2 laa kita ingat mengingati.. jangan laa bila dh kena baru nak terngadah... huhu..

    thanks baccklink entri cikgu kat sini.. :P

    terharu~

    ReplyDelete
  4. yer, mcm saya nak traffic pon mealalui bw sahaja,

    traffic tak melambung pon, sekadar yg ado...

    ReplyDelete
  5. owh...ade bace gak. pasal dye wat traffic tipu.memang main tipu. semate mate nak femes naikkan traffic blog.

    ReplyDelete
  6. oooo...sabooo je la..kakNo pegang 1 prinsip ke..IKHLAS tu penting...

    ReplyDelete
  7. Ish, tak baik la kan. KIter suka tradisional lagii.. hihi


    Entri Terkini : Life is wonderful

    ReplyDelete
  8. @syuxer: kesian jugak kat dia, kena hentam habis-habisan..mesti skg pressure gila..blog dia pun dah private skg..


    @freaky: serius tak tahu apa benda iframe sebelum kena dedahkan macam ni..huhu..banyak jugak orang angin kat dia aku tgk..


    @zwan sabri: aku pun tak tau bro..blog ak ni pun trafik cikai2 je..paling banyak pun 200UV..huhuhu


    @cikgu wan: tapi agak teruk juga dia kena tu oleh bro IR..huhu..

    cikgu kan blogger famous,mesti backlink..hehehe


    @fiq.: bw lagi best..walaupun berjam2 duduk depan laptop..tapi hati happy..ibarat berchatting ngan member kat fb..ahahaha..


    @anis: kena hentam habis-habisan dah tu..


    @syrupmasin: haha..aku tak tau nak guna frasa perkataan yang lagi tepat..tulis je la tradisional..hehe


    @kak no: betul tu kak..kena ikhlas..baru hati senang..orang lain pun tak hentam..

    ReplyDelete
  9. @s h i d a: best lagi sembang2..tapi kalau telebih jenjalan..tak sempat jawab comment yang datang..huhuhu..

    ReplyDelete
  10. haha ..dorag nk kaut keuntungan traffik dgn cara kotor tu yg jadi cmni ..

    dah kantoi ..nasibla ..^^

    ReplyDelete
  11. @alif haris: kantoi..skg blog tu private lgi tu..

    ReplyDelete

Thanks bagi komen dan tinggalkan jejak anda =)

Floating Social Plugin

Share