Kotak Komen yang Hilang Muncul Kembali

Sejak aku pakai komen IntenseDebate, ramai yang tegur tempat komen hilang sambil mengadu tak dapat nak menyengal. haha. Komen IntenseDebate ni agak berat sikit loading sebab tu tak jumpa. Jadi kalau ngam-ngam broadband anda masa tu menyengal, memang confirm butang komen tu tak keluar. Maka, guna la Unifi atau Streamyx untuk kelajuan internet di tahap maksima.

*Komen IntenseDebate
*Komen dari salah seorang pemenang #MSW2012, Mr Eqbal Zack




Kalau diikutkan agak sayang juga nak buang sebab baru beberapa hari pasang. Lagi pun, komen IntenseDebate datang sekali dengan CommentLuv. CommentLuv ni banyak diguna pakai oleh blog-blog hebat seperti Denaihati.com dan aku pun nak blog aku hebat macam tu. haha. Aku sarankan anda baca entri denaihati.com yang ini mengenai CommentLuv.

Banyak kelebihan menggunakan IntenseDebate ni. Kalau tengok screenshot di atas, komen IntenseDebate ni tampak lebih menarik berbanding komen default blogger. Boleh Reply sekali, tapi sekarang komen default blogger pun dah boleh. Cuma bezanya, dengan IntenseDebate boleh tinggalkan backlink automatik dengan aplikasi CommentLuv tanpa rasa bersalah seperti tinggalkan link di komen default blogger.

*Komen Default Blogger
*Yuyu Zulaikha komen tu wei. Korang hado? hehe..




Mungkin juga penggunaan IntenseDebate di blog yang ber'blogspot' kurang sesuai menyebabkan loading tu sedikit sukar atau lambat. Apa pun, aku dah berjaya tukar ke komen default blogger semula. Kalau tak jumpa juga butang komen tu lepas ni tak tahu la. hehehe.

Trimas buat semua yang rajin tinggal komen di sini. Bak kat Kak Mrs.yie,

'Sayang korang ketat-ketat erat-erat'

:D

17 comments:

  1. sentap! haha.. hm,klau pamie tlog psangkan UNIFI or STREAMYX meh la.. dialu2kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tok ketua pun tegur semalam..tukar balik je la senang..hehe..

      Delete
  2. Replies
    1. retisss ada mai blog..bangga dowh..hehe..

      Delete
  3. Koding Berkata:
    Kotak komen tu saja jer...
    Nak main cak2.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..pakai je la komen blogger balik..huhu..

      Delete
  4. ada sape2 nak sedekah kan unifi or streamyx tak? agagaga.. tudia yuyu dtg komen. jeles!!

    ReplyDelete
  5. salam.nak tnnya sape boleh ajar kembalikan kotak komen yg default nih..dah hilang la.mungkin masa edit template tu dye hilang..mohon reply.tq

    ReplyDelete

Thanks bagi komen dan tinggalkan jejak anda =)

Floating Social Plugin

Share